ONZE SPECIALTIES

     Je Openwater brevet, en verder?     

Na het behalen van een Open Water Duikbrevet zijn allerlei specialisatie duiken mogelijk.
In elke cursus doet U specifieke kennis op en leert U vaardigheden waardoor U steeds meer ervaring krijgt. Wij willen U niet alleen voorbereiden op het avontuur dat op U ligt te wachten, maar willen ook dat U er veel plezier aan beleeft!

Als je een bepaald aantal specialties volgt en blijft duiken, kun je hogere brevetten behalen. De brevetten van SSI vormen als enige in de duikbranche een combinatie van opleiding en ervaring. Een brevet van SSI moet je dus echt verdienen.

SPECIALTY DIVER

Dit brevet van SSI is hoger dan een vervolgopleiding van elke andere opleidingsorganisatie. Het brevet Specialty Diver moet je verdienen: je volgt twee specialties en hebt in totaal 12 duiken gemaakt.

Specialties

Specialties

ADVANCED OPENWATER DIVER

Het brevet SSI Advanced Open Water Diver is een unicum binnen de branche. Het combineert als geen ander brevet duikkennis en duikervaring. Geen organisatie die kan hier tegenop kan. Het brevet Advanced Open Water Diver moet je verdienen: je volgt vier specialty’s en hebt bij aanvraag in totaal 24 duiken gemaakt.

MASTER DIVER

Het brevet SSI Master Diver is tegenwoordig een van de meest prestigieuze erkenningen binnen de duikbranche. Duikers die dit niveau bereiken, beschikken over een combinatie van kennis, vaardigheden en ervaring en mogen zich met recht Master Diver noemen. Het brevet Master Diver moet je verdienen: je volgt vier specialties en de specialties Diver Stress and Rescue en React Right

Specialties

De onderstaande specialties kunt U bij Duikles Eindhoven volgen.

Navigatie

Om een veilige en zelfverzekerde duiker te worden, is het essentieel om goed te kunnen navigeren. U leert hoe u kunt navigeren met een kompas maar ook navigatievaardigheden zonder kompas. U leert hoe u afstanden moet schatten, hoe u verschillende zoekpatronen moet navigeren, hoe u de weg naar markeringspunten vindt en u leert hoe u het best de weg terug kunt vinden.

Meer informatie - klik hier


Search and Recovery

Of het nu het goud van een gezonken schip is of de duiklamp die uw buddy is verloren, er zijn momenten waarop het goed is om te weten hoe u moet zoeken naar verloren voorwerpen. Het Search and Recovery programma leert u verschillende zoekpatronen te gebruiken in verschillende situaties en de juiste technieken om voorwerpen op te sporen.

Meer informatie - klik hier


Deep Diving

Veel van de meer spannende en intrigerende duikstekken bevinden zich in dieper water. Zonder de juiste opleiding, kunnen dit soort duiken zeer gevaarlijk zijn. Het Deep Diving programma zal u voorzien van de kennis, vaardigheden en ervaring die nodig zijn om dit soort duiken veilig en comfortabel te maken. Verken het diepe!

Meer informatie - klik hier

Underwater
Photography

Leer alles wat u moet weten om een succesvolle onderwater fotograaf te worden! Digital Underwater Photography leert u de juiste technieken voor direct betere fotoresultaten en leert u hoe u uw camera(systeem) kunt optimaliseren met waardevolle accessoires.

Meer informatie - klik hier


Stress and Rescue

Wees voorbereid op onverwachte noodsituaties. In het Diver Stress & Rescue programma zult u leren hoe u ongevallen kunt voorkomen en hoe u het beste kunt handelen in situaties die zich kunnen voordoen. U leert het voorkomen, herkennen en oplossen van problemen aan de oppervlakte en onder water. Verbeter uw veiligheid!

Meer informatie - klik hier


Dry suit diving

Maak het hele jaar door duiken, door de basisprincipes te leren voor het gebruik van een droogpak. Het Dry Suit Diving programma leert u hoe u een voor u geschikt droogpak moet kiezen en op welke manier u deze moet gebruiken. Afgezien van uw comfort onder water, goede isolatie en bescherming is het belangrijk voor uw veiligheid.

Meer informatie - klik hier

EAN Nitrox

U hoeft niet langer een keuze te maken tussen veiligheid en langere duiktijden - Nitrox is de sleutel. Deelname aan het meest populaire specialty programma van SSI leert u alles wat u moet weten over Nitrox. Dit programma is ook een voorwaarde om deel te mogen nemen aan Technische duiken.

Meer informatie - klik hier

Equipment techniques

Uw Total Dive System is als een buddy onder water die u op elk moment moet kunnen vertrouwen als u deze nodig heeft. U leert keuzes maken voor apparatuur die het meest geschikt is voor u, verzorging en onderhoud van uw apparatuur, en hoe u uw apparatuur het beste kunt opbergen; om prestaties te garanderen en de levensduur van uw apparatuur te verlengen.

Meer informatie - klik hier


Boat diving

Boten bieden u de mogelijkheid om spectaculaire duikplaatsen te ontdekken ver van de kust. Dit programma omvat de extra kennis die u nodig heeft om uw eerste bootduikvakantie een waar succes te maken, en de technieken die nodig zijn om goed te duiken vanaf alle soorten en maten boten. Verbeter uw duiktrips!

Meer informatie - klik hier


Nachtduiken

Of het nu dag of nacht is, beperkte zichtbaarheid kan een avontuur zijn. Dat de zichtbaarheid beperkt is betekent nog niet dat de mogelijkheden dat ook zijn. Dit programma is gevuld met informatie over het plannen en uitvoeren van nacht- en slecht zicht duiken voor plezier, avontuur en exploratie.

Meer informatie - klik hier


Perfect Buoyancy

Goede controle over uw drijfvermogen kan alleen worden beheerst met de juiste training. Het Perfect Buonancy programma zal uw zwembalans helpen verbeteren evenals uw inspanning, zodat u uw luchtverbruik beter onder controle heeft. Daarnaast is een goede controle over het drijfvermogen de beste vaardigheid voor milieubescherming.

Meer informatie - klik hier


Wrakduiken

Spannende duikervaringen wachten op u. Deze duiken en het verkennen van het verleden is opwindend, maar er zijn een aantal risico's aan verbonden. Echter, met de juiste opleiding en kennis, krijgt u alles wat u nodig heeft om de 'ultieme duikervaring' mee te maken. Begin met het verkennen van de geschiedenis en onbekende plekken!

Meer informatie - klik hier

Specialties
Getijde duiken

Bewegelijk water kan een enorm effect hebben op uw plezier tijdens uw duiken. Adequate opleiding is van cruciaal belang om goed om te kunnen gaan met de verschillende waterbewegingen die u kunt tegenkomen. U leert om te gaan met golven bij het betreden van de kust en hoe u in stroming en andere water omstandigheden het best kunt reageren.

Meer informatie - klik hier

Specialties
Science of Diving

Science of Diving behandelt alle kennisgebieden van het duiken op een gedetailleerde en uitgebreide manier: Natuurkunde, Fysiologie, decompressietheorie, aquatisch milieu en duikuitrusting. Als u gewoon geïnteresseerd bent in duiken of van plan bent om een ​​Dive Professional te worden is het Science of Diving programma precies wat u nodig heeft!

Meer informatie - klik hier


IJsduiken

Een goed dichtgevroren meer of plas komt in Nederland niet zo heel vaak voor.
Maar als het dan eindelijk zo ver is , zie je dat dit bepaalde duikers naar de waterkant lokt om te gaan ijsduiken.
Het ijsduiken is een onvergetelijke ervaring, en een van de coolste specialties die je kunt volgen!

 

Meer informatie - klik hier


React Right

REACT RIGHT is SSI's noodsituatie Trainings Programma.
Leer de werkwijze van EHBO, reanimatie, AED en het toedienen van zuurstof bij duikongevallen evenals in noodsituaties,  zodat u in een eventuele noodsituatie zo adequaat mogelijk kunt handelen.
U heeft deze of een gelijkwaardige specialty nodig voor deelname aan de Divers Stress & Rescue opleiding

Meer informatie .... Klik hier