Nekker, Mechelen, Belgie

NekkerNekker
Nekkerspoel-Borcht 19

2800 Mechelen, België

Niveau:                                       -/-
Diepte:                                     23 m
Afstand tot het water:          50 m
Afstand vanaf Eindhoven  113 km

De Nekker is een recreatiecentrum dat 65 hectare groot is. Een gedeelte van de vijver is natuurlijk ontstaan en is beschermd gebied.

Over het algemeen is het zicht redelijk, en er zijn zowel voldoende faciliteiten als aardig wat leven. Weliswaar komt deze plas vooral 's nachts tot leven. Een ideale nacht duik spot dus. De Nekker is alleen toegankelijk voor leden van Mechelse duikclubs, en alleen op clubdagen. Wil je hier toch duiken? Je kunt als gastduiker mee met een vergunninghouder.

Volg het touwenparcours naar de schotelantenne, het autowrak en de piramide. Beginnende duikers kunnen bij de piramide hun drijfvermogen oefenen.

Op sommige locaties mag je wel duiken maar niet opstijgen in verband met pleziervaart. Informeer naar de regels. Pas op voor de thermocline in het voorjaar.

De duikplas, heeft een omvang van 30 hectare en is ca 15 meter diep Als watersporters hoef je dus elkaar niet in de weg te lopen.
De vijver heeft ook een uitgestrekt strand met zand uit de Noordzee. Direct naast de duikplaats staat een gebouw met theorielokaal, omkleed ruimte en bar.

Er wordt op 2 verschillende plekken gedoken en je kunt overal gemakkelijk te water gaan.
De voor een zoetwaterplas normale zoetwaterflora en –fauna is hier vertegenwoordigd. Zo kom je hier behoorlijk wat snoeken tegen.
De Nekker kent ook een grote graskarperpopulatie en er zitten zelfs meervallen.
Er zijn verschillende objecten afgezonken zoals auto’s, boten, buizen, verkeersborden en zelfs een piramide en schotelantenne en voor opleidingen
is een een onderwater platform om veilig en probleemloos alle vaardigheden kunnen uitvoeren.

NekkerNatuurlijk gaan we hier niet voor een duikje, de kids kunnen dus rustig mee naar dit bijzondere recreatiepark.
Een fijn dagje uit voor iedereen, in het Belgische Vlaamse land