DUIKAGENDA U-DIVE

Schrijf je tijdig in voor de duik via de app.   
 Dan weet iedereen wie er komt.
Tijdig inschrijven is voor duiken op Zondag voor Vrijdag 19:00 uur
Voor andere evenementen als bij het evenement aangegeven.

< 2020 >
april 27 - mei 03
 • 27
  27.April.Maandag
  Geen evenementen
 • 28
  28.April.Dinsdag
  Geen evenementen
 • 29
  29.April.Woensdag
  Geen evenementen
 • 30
  30.April.Donderdag
  Geen evenementen
 • 01
  01.Mei.Vrijdag
  Geen evenementen
 • 02
  02.Mei.Zaterdag
  Geen evenementen
 • 03
  03.Mei.Zondag

  DE VONKERPLAS DREUMEL is voor iedereen een genot

  11:24 -13:00
  03-05-20

  Vonkerplas
  Waaldijk  Dreumel

  De Vonkerplas
  Niveau:                                       -/-

  Diepte:                                      17 m
  Afstand tot het water:            50 m
  Afstand vanaf Eindhoven      66 km

  Drinkplaats De Vonkerplas is een grote, ca18 m.  diepe plas met meestal kristalhelder water, hij is gelegen aan de rivier de Waal aan de Waaldijk in het  Gelderse plaatsje Dreumel. De plas en haar omgeving vormen een bijzonder rijk- en gezond natuurgebied waar velen van genieten. Het duiken hier is geschikt voor alle niveaus, voor iedereen is er wel wat te beleven in deze mooie makkelijk toegankelijke plas.

  .De beste instap vind je tussen de bomenrij recht van het hek en is redelijk eenvoudig. Je dient er echter wel rekening mee te houden dat het al vrij snel dieper wordt. Dus goed oppassen met het aandoen van je vinnen, je hebt maar weinig ruimte. Je kunt voor de veiligheid natuurlijk altijd je vest wat oplazen en je automaat indoen. De bodem is de eerste meters vrij stabiel daarna wordt hij wat losser. Als je wat hoger van de bodem blijft en goed  uit trimt (duiken en trimmen leer je natuurlijk bij ons)heeft hier niemand last van. De vonkenplas heeft relatief weinig begroeiing, maar is wel voorzien van redelijk wat soorten vis, We hebben daar o.a. Baars, Karper, snoek, snoekbaars, voorn, modderkruiper, Grondel, krab, wolhandkrab, zoetwaterkreeft en als klap op de vuurpijl een steur van 80 a 100 cm. gespot.

  Je gaat tegenover waaldijk 56 (IJslandse Paarden) het parkeerterreintje op. Het parkeren hier is wat beperkt.(plaats voor ca 10 Auto’s) Om bij de instap te komen  ga je door het hek en dan rechtsaf naar de opening in de bomenrij, daar kun je te water. Let wel op er lopen hier koeien los rond.
  Bij het verlaten van de parkeerplaats goed opletten op de dijk is spraken van eenrichtingsverkeer.