31-07-22 09:00 - 12:00

NionplasNionplas
Oosterhoutseweg 20,
 Raamsdonksveer

Niveau:                                       -/-
Diepte:                                      23 m
Afstand tot het water:         100 m
Afstand vanaf Eindhoven     68 km

De Nionplas bij Raamsdonksveer is een duikstek die doorgaans het hele jaar veel te bieden heeft.
De plas is geschikt is voor alle duik niveaus.
Een ideale plas voor een eerste kennismaking met zoet water. De maximale diepte van de plas is ongeveer 23 meter, hiervoor moet je wel een stevige afstand uit zwemmen.

Langs de oever heeft de Nionplas een interessante en mooie begroeiing waar je verschillende soorten vis kunt zien. Je vind naast de vele kleine snoeken ook een aantal exemplaren van respectabele afmetingen verder vind je vooral karpers, voorn en paling. Het zicht is meestal redelijk tot goed.
Om in de winter vis te kunnen zien dien je echt af te dalen naar de diepere gedeelten van de Nionplas.

Duikers van de Aalscholver hebben in de Nionplas een parcours onder water gemaakt dat je naar diverse leuke objecten brengt inclusief een platform op ca 10 meter diepte. Dit is vanaf de kant duidelijk te herkennen aan de boei. De Nionplas is ook uitermate geschikt om je navigatie te oefenen wegens de vele objecten en de interessante bodem structuur.

De fotografen onder ons kunnen gebruik maken van de inspanningen van enkele enthousiaste Deelnemers van het GUE Baseline project. Op verschillende plaatsen zijn fotopunten aangebracht, die duidelijk herkenbaar zijn, en wat technische foto details aangeven.
Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank aan deze duikers.

WAARSCHUWING !.

Ga je hier een Nachtduik maken zorg er dan wel voor dat je auto’s bewaakt achter blijven, de locatie staat er bekend om dat er geregeld ingebroken wordt.

Op 6 juni 2015 heeft Gemeente Geertruidenberg  helaas een vergunning afgegeven voor het gebruik van flyboards/hoverboards in de Nionplas zonder rekening te houden met het vele gebruik door duikers.

Het is op dit moment daarom ook niet duidelijk wat dat inhoudt voor duikers. Let dus in ieder geval goed op wanneer je hier gaat duiken!