De Baars, Goirle

04-09-22 09:00 - 12:00

De BaarsDe Baars,
Oude Beekse Pad, Goirle

Niveau:                                   -/-
Diepte                                     15 m
Afstand tot het water        100 m
Afstand vanaf Eindhoven   35 km

De Baars is een duik plaats voor alle niveaus duikers,  omdat op sommige plaatsen scherpe objecten hier en daar uit de grond of wand kunnen steken moeten beginnende duikers hier wel rekening mee houden.

Oorspronkelijk is de Baars een zandafgraving voor de nabij gelegen A58. Omstreeks 1950 is men begonnen met het graafwerk, het is dus een relatief “oude”duikplek.
Vele jaren later is een aantal pogingen gedaan om de boel te dempen, hiervoor zijn restanten het St. Elisabeth Ziekenhuis en de St. Annakerk gebruikt. Gelukkig voor ons duikers is dit niet gelukt.
Deze puinresten maken de plas nu zeer uniek en bepalen de mystieke sfeer van het onderwaterlandschap

Het zicht in de plas is vaak goed en je komt er verschillende soorten vis tegen, zoals baars, voorn, paling, zeelt en karper. Heb je geluk kom je ook nog wat zoetwaterkreeftjes tegen.
In de baars kun je op twee plekken te water gaan, bij de zendmast of bij het brugje.

Het is niet toegestaan te water te gaan bij het flatgebouw aan de Goirlesse zijde

Bij de zendmast dien je een klein stukje het tegenover liggende paadje te volgen waarbij je vervolgend de eenvoudige instap al ziet liggen. Ga je links af kom je automatisch bij het op ca 6 meter diepe oefen platform terecht.

Bij het brugje moet je even een stukje lopen dan heb je verschillende mogelijkheden te water te gaan.
De eerste is tusen twee uitlopers van de oever, zwem je recht door kom je bij het oefen platform, kijk hier ook eens onder maar schrik niet. Verder zwem je op ca 5 tot 7 meter links af en volgt een leiuk parcours met diverse objecten.

Ga je wat verder op te water, bij de picknic bank, zwem je recht op een hek structuur, welke je kunt volgen. Ga je rechtsaf kom je weer op hetzelfde parcours uit.