DUIKAGENDA U-DIVE

Schrijf je tijdig in voor de duik via het on-line contact formulier.       
Tijdig inschrijven is voor duiken op Zondag voor Vrijdag 19:00 uur
Voor andere evenementen als bij het evenement aangegeven.

< 2019 >
Augustus
Tijningen Plas, Zaltbommel
Oeverwal 34, 5301 ZX Zaltbommel, Nederland

Tijningen plas
Wielkamp,  Zaltbommel

Diepte:                            20 m
Moeilijkheidsgraad:       -/-
Afstand tot water:        50 m

De Tijningen plas heeft zoals vele andere zandafgravingen een hard lemen bodem met daar bovenop een laag sediment. Interessante kleipilaren en grote blokken leem zijn te vinden op diverse plekken in de plas. Deze vind je vooral aan de overzijde van de instap plaats.
Op 3 meter diepte is in de Tijningen Plas een duikplatform geplaatst  het platform is met wat navigatie expertise gemakkelijk te bereiken. Vanaf de vuilnisbak aan de kant van de parkeerplaats ligt het platform op 180 graden..
Er liggen meerdere platformen in de plas op resp. 8 en 18 meter. Wel wat zwemmen want je moet zowat naar de overzijde toe.  De Tijningen plas is ongeveer 22 meter diep. De begroeiing langs en in de plas bestaat uit riet en waterpest, waarin zich vaak snoek, baars, karper en voorn verbergen

Heb je een niet al te hoog luchtverbruik is het goed mogelijk de hele plas rond te gaan.
Je moet ehter wel wat opletten zodat je op de korte (kopse) kant niet de overloop sloot induikt.
Met het slechte zicht dat je daar treft zal de kans niet erg groot zijn dat je deze fout zult maken.

Vanaf de verharde parkeerplaats met ca 10 plaatsen steek je de sloot over en kunt vrijwel direct te water gaan. Een eenvoudigere manier is om het pad links te volgen (onder de bomen door) naar het strandje en daar een stuk gemakkelijker te water gaan.
De plas is omgeven door een brede rietkraag en met hier en daar een verstopte visser. Maak vooraf een praatje met de vissers. Dit kweekt begrip en levert tevens handige informatie op waar de lijnen uitliggen en op welke diepte!

LET OP !

Duik je er op zondag houdt dan rekening met wat drukte van kerkgangers..
Er wordt ook veel gewandeld en gejogged dus let een beetje op met omkleden.
Je bevind je in een woonwijk

Zon Aug 1 8

AQUA BEST

OP VERZOEK

GEEF VIA DE APP DOOR OF JE KOMT

Nionplas, Raamsdonkveer
Oosterhoutseweg 20, 4941 WZ Raamsdonksveer, Nederland

Nionplas
Oosterhoutseweg 20,
 Raamsdonksveer

Niveau:                                       -/-
Diepte:                                      23 m
Afstand tot het water:         100 m
Afstand vanaf Eindhoven     68 km

De Nionplas bij Raamsdonksveer is een duikstek die doorgaans het hele jaar veel te bieden heeft.
De plas is geschikt is voor alle duik niveaus.
Een ideale plas voor een eerste kennismaking met zoet water. De maximale diepte van de plas is ongeveer 23 meter, hiervoor moet je wel een stevige afstand uit zwemmen.

Langs de oever heeft de Nionplas een interessante en mooie begroeiing waar je verschillende soorten vis kunt zien. Je vind naast de vele kleine snoeken ook een aantal exemplaren van respectabele afmetingen verder vind je vooral karpers, voorn en paling. Het zicht is meestal redelijk tot goed.
Om in de winter vis te kunnen zien dien je echt af te dalen naar de diepere gedeelten van de Nionplas.

Duikers van de Aalscholver hebben in de Nionplas een parcours onder water gemaakt dat je naar diverse leuke objecten brengt inclusief een platform op ca 10 meter diepte. Dit is vanaf de kant duidelijk te herkennen aan de boei. De Nionplas is ook uitermate geschikt om je navigatie te oefenen wegens de vele objecten en de interessante bodem structuur.

De fotografen onder ons kunnen gebruik maken van de inspanningen van enkele enthousiaste Deelnemers van het GUE Baseline project. Op verschillende plaatsen zijn fotopunten aangebracht, die duidelijk herkenbaar zijn, en wat technische foto details aangeven.
Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank aan deze duikers.

WAARSCHUWING !.

Ga je hier een Nachtduik maken zorg er dan wel voor dat je auto’s bewaakt achter blijven, de locatie staat er bekend om dat er geregeld ingebroken wordt.

Op 6 juni 2015 heeft Gemeente Geertruidenberg  helaas een vergunning afgegeven voor het gebruik van flyboards/hoverboards in de Nionplas zonder rekening te houden met het vele gebruik door duikers.

Het is op dit moment daarom ook niet duidelijk wat dat inhoudt voor duikers. Let dus in ieder geval goed op wanneer je hier gaat duiken!