DUIKAGENDA U-DIVE

Schrijf je tijdig in voor de duik via het on-line contact formulier.       
Tijdig inschrijven is voor duiken op Zondag voor Vrijdag 19:00 uur
Voor andere evenementen als bij het evenement aangegeven.

Maa
Din
Woe
Don
Vrij
Zat
Zon
februari
februari
februari
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
 • Nionplas, Raamsdonkveer
  09:00 -12:00
  11-03-18

  Oosterhoutseweg 20, 4941 WZ Raamsdonksveer, Nederland

  Oosterhoutseweg 20, 4941 WZ Raamsdonksveer, Nederland

  NionplasNionplas
  Oosterhoutseweg 20,
 Raamsdonksveer

  Niveau:                                       -/-
  Diepte:                                      23 m
  Afstand tot het water:         100 m
  Afstand vanaf Eindhoven     68 km

  De Nionplas bij Raamsdonksveer is een duikstek die doorgaans het hele jaar veel te bieden heeft.
  De plas is geschikt is voor alle duik niveaus.
  Een ideale plas voor een eerste kennismaking met zoet water. De maximale diepte van de plas is ongeveer 23 meter, hiervoor moet je wel een stevige afstand uit zwemmen.

  Langs de oever heeft de Nionplas een interessante en mooie begroeiing waar je verschillende soorten vis kunt zien. Je vind naast de vele kleine snoeken ook een aantal exemplaren van respectabele afmetingen verder vind je vooral karpers, voorn en paling. Het zicht is meestal redelijk tot goed.
  Om in de winter vis te kunnen zien dien je echt af te dalen naar de diepere gedeelten van de Nionplas.

  Duikers van de Aalscholver hebben in de Nionplas een parcours onder water gemaakt dat je naar diverse leuke objecten brengt inclusief een platform op ca 10 meter diepte. Dit is vanaf de kant duidelijk te herkennen aan de boei. De Nionplas is ook uitermate geschikt om je navigatie te oefenen wegens de vele objecten en de interessante bodem structuur.

  De fotografen onder ons kunnen gebruik maken van de inspanningen van enkele enthousiaste Deelnemers van het GUE Baseline project. Op verschillende plaatsen zijn fotopunten aangebracht, die duidelijk herkenbaar zijn, en wat technische foto details aangeven.
  Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank aan deze duikers.

  WAARSCHUWING !.

  Ga je hier een Nachtduik maken zorg er dan wel voor dat je auto’s bewaakt achter blijven, de locatie staat er bekend om dat er geregeld ingebroken wordt.

  Op 6 juni 2015 heeft Gemeente Geertruidenberg  helaas een vergunning afgegeven voor het gebruik van flyboards/hoverboards in de Nionplas zonder rekening te houden met het vele gebruik door duikers.

  Het is op dit moment daarom ook niet duidelijk wat dat inhoudt voor duikers. Let dus in ieder geval goed op wanneer je hier gaat duiken!

12
13
14
15
16
17
18
 • Meerse Plas, Den Dungen
  09:00 -12:00
  18-03-18

  Meersestraat 1, 5275 GZ Den Dungen, Nederland

  Meersestraat 1, 5275 GZ Den Dungen, Nederland

  Meerse PlasMeerse Plas
  Meersestraat, Den Dungen

  Niveau:                                     -/-
  Diepte:                                    18 m
  Afstand tot het water:         10 m
  Afstand vanaf Eindhoven   32 km

  De Meerse Plas, ook wel het Dungens gat genoemd is een geschikte duik plaats voor alle niveau duikers. De plas staat vooral bekend om de opnamen van New Kids, en zijn vele wrakken van roei- en vissersbootjes. Met onder water een totaal van twaalf wrakken is dit natuurlijk het wrakkenstekje bij uitstek.
  De meeste wrakken vind links van, en tegenover de instap plaats aan de zuidoost oever. (dit is de Dungense kant van de Meerse Plas)
  Je vind hier een aantal stalen wrakjes die nog vrijwel helemaal in tact zijn, en een paar houten wrakken welke vaak half vergaan. De houten wrakken zijn in het algemeen erg moeilijk te vinden omdat ze veel al onder het zand verscholen liggen.

  De Bodem is tot op een diepte van ca 7 meter weelderig begroeid met diverse wier soorten.Dieper duiken heeft weinig zin het zand op 18 meter ziet er hetzelfde uit als dat op 10 meter.
  In de meeste gevallen zul je in het begroeide gedeelte wel wat leven tegenkomen.  Wil je echter veel leven tegenkomen is een nacht duik een aanrader, je spot palingen, karpers, snoekbaarzen en grote snoeken.

  In het algemeen kun je hier eenvoudig parkeren en vlak voor de parkeer plaats kun je het water in. Duik langs de overvloedig begroeide oevers en de veen wanden om vis te spotten.
  Loop je het paadje uit kun je ook de andere korte zijde met een duikje vereren
  Je kunt ook bij het strandje te water gaan, je moet dan wel iets verder het water inlopen en uitzwemmen. Je kunt dan echter wel de andere oever eens beduiken.

  Waarschuwingen

  De Meerse plas is van origine een vis plas, overleg altijd met de vissers ter plaatse, we hebben de ervaring dat sommige vissers wel heel erg agressief kunnen worden!

  De Meerse Plas een een afgelegen plek, wil je een nacht duik maken neem dan voldoende voorzorgen met betrekking tot je auto en andere zaken.

19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
april