Locatie:Dijkeindenweg, 5165 Waspik, Nederland

Waspikse PlasWaspikse Plas (Put van Waspik)
Dijkereindenweg, Waspik

Niveau:                                 +
Diepte                                18 m
Afstand tot het water      20 m

De Waspikse Plas is minder geschikt voor beginners wegens de vele omgewaaide bomen langs de zuid- en westkant van de plas.  Het is ook wat moeilijk om in het water te komen.
De omgewaaide bomen zijn onder water sprookjesachtig, spookachtig) begroeid zijn met zoetwatersponzen en -wieren.
Vissen als paling, karper, snoek en baars vinden hier een goede schuilplaats en kom je dan ook vaak tegen. Wil je dieper en vooral koud en donker duiken het diepste punt light iets rechts van het midden op ca 20 meter.
Ook doet er een verhaal de ronde dat er een vliegtuig (Spitfire) in de Waspikse Plas zou liggen, helaas ben ik dit in de vele duiken in deze plas nog nooit tegen gekomen, Voor de liefhebber, de Spitfire zou in het westelijke gedeelte van de plas op ca 15 meter liggen. Succes !

Het zicht in de Waspikse plas varieert sterk. Met wat pech heb je enkele centimeters zicht, maar het kan ook wel vijf tot tien meter zijn, alles is erg afhankelijk van de weersomstandigheden.
Wie een beetje goed oplet krijgt snoek, paling, spiegelkarper, brasem, zeelt, voorn, en baars zien, en met wat geluk zie je wellicht ook de kleine modderkruiper.

In de Waspikse Plas wordt regelmatig op karper gevist. Let dus een beetje op waar de vissers zitten en de lijnen lopen.
Neem zeker een duikmes of duikschaar mee. Onder de bomen kan wel eens een verdwaald stuk vislijn hangen.