Locatie:Ravensteinseweg 348, 6602 NA Wijchen, Nederland

Vormerse PlasVormerse Plas
Ravensteinseweg , Wijchen

Niveau:                                      -/-
Diepte:                                     20 m
Afstand tot het water:          50 m
Afstand vanaf Eindhoven    59 km

De Vormerse plas is zeker een leuke stek om eens een duikje te maken als je een dag wilt duiken in de omgeving van Wijchen. Het is een rustige duikstek en zeker een goed alternatief als het je te druk is bij de Berendonck of Groene Heuvels. Er is meer dan voldoende parkeer gelegenheid en voor zover bekend wordt bij de Vormerse plas geen entree gevraagd.

In de Vormerse Plas duik je over een gevarieerde bodem met zandvlakten, grindheuvels en waterplanten. Echt overdadig veel vis zit hier niet. Af en toe zie je een snoek, baars  of een school witvis. Kreeftjes echter zie je hier in overvloed, zo ook grote zoetwatermosselen.
De maximale diepte van de Vormerse plas is ca. 20 meter. Daarbij is het zicht in de Vormerse plas erg afhankelijk van het weer, onze ervaring leert dat met het duiken in de winter en met kou of na veel regen weinig zin heeft. De beste resultaten zul je behalen in de zomer als het rustig zonnig weer is.

Het beste duik je in de Vormerse Plas boven de waterplanten die bijna tot aan de oppervlakte reiken, prachtig bij invallend zonlicht. Je ziet hier opvallend grote zoetwatermosselen.
Niet al te diep gaan dus en op dieptes van ca 5 meter je ogen uitkijken naar de zoetwaterkreeftjes.
Je hebt grote kans dat je op deze dieptes ook vissen tegenkomt als snoek, baars en paling.

Op de Vormerse plas is een verhoogd risico op auto-inbraak. Laat geen waardevolle spullen in je auto achter.
Ook zit hier niet overdadig veel vis wordt hier vrij veel gevist. Overleg met de aanwezige vissers om samen van de plas te kunnen genieten!
Het redelijke diepteverschil bij grindheuveltjes kan verwarring veroorzaken, gebruik je kompas.