Tijningen Plas, Zaltbommel

Locatie:Oeverwal 34, 5301 ZX Zaltbommel, Nederland

Tijningen PlasTijningen plas
Oeverwal 34, 5301 ZX, Zaltbommel

Diepte:                            20 m
Moeilijkheidsgraad:       -/-
Afstand tot water:        50 m

De Tijningen plas heeft als vele andere zandafgravingen een hard lemen bodem met daar bovenop een laag sediment. Interessante kleipilaren en grote blokken leem zijn te vinden op diverse plekken in de plas.
Op 3 meter diepte is in de Tijningen Plas een duikplatform geplaatst  het platform is met wat navigatie expertise gemakkelijk te bereiken. Vanaf de vuilnisbak aan de kant van de parkeerplaats ligt het platform op 180 graden..
Er liggen meerdere platformen in de plas op resp. 8 en 18 meter.  De Tijningen plas is ongeveer 22 meter diep. De begroeiing langs en in de plas bestaat uit riet en waterpest, waarin zich vaak snoek, baars, karper en voorn verbergen

Vanaf de verharde parkeerplaats met ca 10 plaatsen steek je de sloot over en kun  vrijwel direct te water gaan. Een eenvoudigere manier is om het pad links te volgen (onder de bomen door) naar het strandje en daar een stuk gemakkelijker te water gaan.
De plas is omgeven door een rietkraag en met hier en daar een verstopte visser. Maak en praatje met de vissers. Dit kweekt begrip en levert tevens handige informatie op waar lijnen uitliggen en op welke diepte!

Duik je op zondag houdt dan rekening met wat drukte van kerkgangers.

.