Locatie:Veerweg 18, 4696 RL Stavenisse, Nederland

Stavenisse SteigerStavenisse Steiger
Veerweg, Stavenisse

Niveau:                                        ++
Diepte                                         35 m
Afstand tot het water              50 m
Afstand vanaf Eindhoven    124 Km

De duikplaats Stavenisse steiger is het gehele jaar door zeker de moeite waard om er te gaan duiken, en soms doe je er onvoorstelbare ontdekkingen. Bij Staveniise steiger kun je prachtige duikenen maken,  een ondiep scharrelduikje om het vele leven te spotten en te fotograferen of start je duik op diepte, wat hier heel goed kan, om de rest van het duikgebied te bekijken. Stavenisse steiger is ook een goede duikspot om sepia's te spotten. Je ziet ze hier steeds vaker, sinds hier in 2015 sepiarekjes zijn geplaatst. Er ligt hier ook een mooi begroeid anker

Het beste duik je bij Stavenisse steiger vanaf de trailerhelling in oostelijke richting . Blijf ondiep en dicht tegen de dijk. Let vooral goed op de scheepvaart van en naar de nabijgelegen trailerhelling en de haven van Stavenisse.
Gedurende de wintermaanden zie je hier veel wulken, die dan paren en eieren leggen. De wulk is een huisjesslak die zo'n 10 cm groot wordt, ze kunnen 20 tot 30 jaar oud worden.
De meeste mensen kennen het dier van zijn schelp, wanneer je die tegen je oor houdt, dan lijkt het of je er de zee in hoort.
Vanaf Stavenisse steiger worden de begroeide basaltblokken nog regelmatig onderbroken door grote stukken zand en slib, maar een paar honderd meter meer naar rechts loopt de stenen helling bijna ononderbroken door tot meer dan 20 mtr. diepte.
In het ondiepe gedeelte staan grote stukken japansbesjeswier, heel mooi op gelijkmatige afstand uit elkaar, zodat het lijkt alsof je in een bos rondduikt.
In de diepere gedeelten scharrelen enorm veel botervisjes, zwarte grondeltjes. en puitaaltjes.
Van de familie van de geleedpotigen zijn ook diverse vertegenwoordigers aanwezig, zoals de heremiet kreeftjes samen met hun veel grotere familileden de kreeften.

Bij sterke westelijke of zuidwestelijke wind staan hier hoge golven, waardoor het zicht afneemt en het te water gaan erg moeilijk maakt.