Locatie:Havenweg 8, 4697 RL Sint-Annaland, Nederland

St AnnalandSt Annaland
Einde Havenweg, Sint-Annaland

Niveau:                                         ++
Diepte                                        20 m
Afstand tot het water           200 m
Afstand vanf Eindhoven:     118 Km

St Annaland is de enige duikplaats aan de noordzijde van het eiland Tholen. Deze duikplaats ligt net aan de buitenkant van de haven van st. Annaland.
Als je de auto in de haven van St Annaland hebt geparkeerd loop je ongeveer 200 m. langs de dijk tot deze een bocht maakt naar het westen. Hier kan je, bij hoogwater, eenvoudig het water in.

De duikplaats St Annaland ligt halverwege de Krabbenkreek. Deze geul is betrekkelijk smal en niet erg diep, dus de hoeveelheid water die tijdens eb en vloed moet worden verplaatst is niet heel erg groot, toch kan het er behoorlijk stromen dus enige ervaring is een vereiste.
Het is er niet heel erg diep en de onderwaterhelling loopt maar flauw af. De bodem bij St Annaland is afwisselend begroeid en er zijn stukken kaal zand. Er staan ook een paar ijzeren hekjes, waarschijnlijk hier geplaatst zodat sepia's hun eieren daaraan kwijt kunnen.
Op sommige duikplaatsen waar de stroming gering is, heeft de begroeiing soms last van veel neergedwarreld vuil.
Hier, bij st. Annaland is de begroeiing opvallend schoon. Misschien is de bodemgesteldheid van de Krabbenkreek wel zodanig dat dit achterwege blijft.
Het zicht valt ook niet tegen. De begroeiing bestaat voor een groot gedeelte uit zakpijpen en sponzen. Zeeanjelieren zijn minder aanwezig, maar gek genoeg wel een aantal Zeedahlia's.
Uiteraard leven er de nodige krabben en kreeften, sommige Kreeften zijn zelfs heel groot. Garnalen zijn ook goed vertegenwoordigd, vooral waaiergarnaaltjes kom je overal tegen

Dit is een kleine en ondiepe duikplaats die erg dicht tegen het betonde vaarwater aan ligt.
Let op de scheepvaart!
Je duikt hier dicht tegen de vaargeul, maak geen vrije opstijging van meer dan zes meter.
Parkeer alleen in de duidelijk gemarkeerde parkeervakken!


.