Locatie:Hoosjesweg 15, 4327 SB Serooskerke Schouwen, Nederland

Schelphoek

Schelphoek
Kruising Inlaagweg/Hoosjesweg, Serooskerke

Niveau:                                      ++
Diepte:                                      60 m
Afstand tot het water:         500 m
Afstand vanf Eindhoven:    146 Km
Deze duikplaats is gelegen in natuurgebied Schelphoek en je moet er wat voor over hebben om bij het water te komen. Vanaf de pakeerplaats moet je bijna een halve kilometer over de dijk lopen maar de lange wandeling is de moeite waard. Als je het water eenmaal hebt bereikt kan je meteen afdalen, zonder dat je grote stukken hoeft te snorkelen.

De duikplaats Schelphoek ligt dicht bij de Oosterscheldekering waardoor de stroming altijd sterk is en de kentering kort. Dit maakt de duikstek minder geschikt voor beginnende (Oosterschelde) duikers.
Houdt er rekening meed da je hier naast horizontale waterbewegingen ook te maken kunt krijgen met verticale waterbewegingen.

De duikplaats Schelphoek is te bereiken via de Boogerdweg en Inlaagweg (langs duikplaats Flauwers-Heerenkeet). De Hoosjesweg is tegenwoordig in gebruik als fietspad.

Mede door de vaak sterke stroming wordt op deze plaats heel wat vers water en dus voedsel angevoerd. Deze voedingsbodem is ideaal voor dieren die van stroming houden, zoals brokkelsterren en zeeanjelieren. Verder kom je hier tegen: oesters, Islibanemoonof, slangster, waaierkokerwormen, dodemansduim en zelfs  zeedahlia's.
Ander leven dat je kunt spotten zijn o.a. harder, kabeljauw, heremietkreeft, noordzeekrab,

Kortom hier is goed te merken dat deze duikplaats vrij westelijk is gelegen en dus meer onder de invloed ligt van de Noordzee. Veel diersoorten zijn hier talrijker en soms ook groter dan bij de meer oostelijke gelegen

LET OP !
Er kan hier een sterke onderstroom staan. Het is tamelijk diep. Vaak is er wel een diepte te vinden waar het zicht goed is.

Het is verstandig om een goed touw mee te nemen voor het in en uitgaan van het water.
Ook kan je er over denken een kruiwagen of bolderkar mee te nemen om je duikuitrusting te vervoeren.
Neem in de zomer zeker wat drinken mee tegen uitdroging.