Locatie:Zeedijk 3, 4316 PE Zonnemaire, Nederland

Polder BommenedePolder Bommenede
Zeedijk, Zonnemaire

Niveau:                                       -/-
Diepte:                                       20 m
Afstand tot het water:             50 m
Afstand vanaf Eindhoven     126 km

Polder Bommenede blijft heel erg lang ondiep, maar is niet te min heel erg mooi. Er staan een aantal oesterbedden waar veel oranje kolonie vormende zakpijp overheen groeit.
Tussen het wier en de stenen van de dammetjes  heerst een enorme drukte, hier leven krabben, garnaaltjes, mosselen en oesters.
Zwem je ongeveer 15 minuten uit over dit prachtige onderwater landschap bereik je een wat dieper gedeelte. De bodem loopt hier nogal steil af tot ongeveer acht meter en is begroeid met diverse anemoon soorten.
Al met al vind je op Bommenede een heel gevarieerd onderwaterleven met slibanemonen, en wat dieper vooral platvissen.

De gevarieerdheid van Polder Bommenede is verder ideaal voor onderwaterfotografie, in de ondiepe gedeelten heb je veel lichtinval.
Maak wel een duidelijke markering bij de instap om deze aan het einde van je duik terug te vinden.
Samenvattend vind je op deze gevarieerde plek die Polder Bommenede is:
Op de ondiepere gedeelten van de zandbodem naast veel slibanemonen, ook zeenaalden, vele soorten garnalen, mosselen en oesters.
Aan de rand van het water tussen de vele soorten waterplanten kan je hier zeenaalden vinden en vele soorten garnalen. Op de stenen van de dammetjes zitten mosselen en oesters en soms biedt een oester weer een goede ondergrond voor anemoonsoorten die een harde ondergrond prefaleren, zoals de weduwroos.
Op de diepere gedeelten zie je vooral vele soorten platvissen. In het voorjaar worden hier erg vaak jonge snotolfjes gezien.

Op de duikplek Polder Bommenede is erg weinig parkeergelegenheid. Je parkeert je auto op de berm langs de weg. Kijk dus goed uit met waar je de duikspullen neerlegt.

Ga niet te ver uit de kant, dan kom je in het betonde vaarwater en daar mag je niet duiken.
Dit zijn visgronden. Er kunnen vistuigen staan van beroepsvissers. Laat de vistuigen met rust.