Locatie:Oosterhoutseweg 20, 4941 WZ Raamsdonksveer, Nederland

NionplasNionplas
Oosterhoutseweg 20,
 Raamsdonksveer

Niveau:                                       -/-
Diepte:                                      23 m
Afstand tot het water:         100 m
Afstand vanaf Eindhoven     68 km

De Nionplas bij Raamsdonksveer is  een duikstek die doorgaans het hele jaar veel te bieden heeft., en erg geschikt is voor alle duik niveaus
Een ideale plas voor een eerste kennismaking met zoet water.De maximale diepte van de plas is ongeveer 23 meter, hiervoor moet je wel wat zwemmen.

Langs de oever heeft de Nionplas een mooie begroeiing waar je verschillende soorten vis kunt spotten. Je vind naast de vele kleine snoeken ook een aantal respectabele exemplaren, karpers, voorn en paling.Het zicht is meestal redelijk tot goed.   Om in de winter vis te zien dien je af te dalen naar de diepere gedeelten.

Duikers hebben in de Nionplas een parcours onder water gemaakt dat je naar diverse leuke objecten brengt inclusief een platform op ca 10 meter diepte. Dit is vanaf de kant duidelijk te herkennen aan de boei.
De Nionplas is uitermate geschikt om je navigatie te oefenen,

Fotografen kunnen gebruik maken van de inspanningen van enkele enthousiaste Deelnemers van het GUE Baseline project. Op verschillende plaatsen zijn fotopunten aangebracht.
Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank aan deze duikers.

.Ga je hier een Nachtduik maken zorg er dan wel voor dat je auto's bewaakt achter blijven, de locatie staat er bekend om dat er geregeld ingebroken wordt.

Op 6 juni 2015 heeft Gemeente Geertruidenberg een vergunning afgegeven voor het gebruik van flyboards/hoverboards in de Nionplas. Het is op dit moment niet duidelijk wat dat inhoudt voor duikers. Let in ieder geval goed op wanneer je hier gaat duiken!