Locatie:Keetenweg 6, 4696 PD Stavenisse, Nederland

IrenehoeveIrenehoeve
Ketenweg, Stavenisse

Niveau:                                       +/+
Diepte                                        40 m
Afstand tot het water             10 m
Afstand vanaf Eindhoven    123 Km

Irenehoeve is een van de vier duikplaatsen bij Stavenisse.. Irenehoeve is een relatief kleine duikplaats met erg weinig parkeer mogelijkheden.

Tegenover de camping Irenehoeve even de dijk over en aan de andere kant van de dijk is een stevige betonnen trap met leuning gemaakt zodat je hier eenvoudig te water kunt.
Aan de linkerkant van deze trap ligt een golfbreker, hier om heen kun je prachtig duiken.
De bodem loopt langzaam af om vanaf 5 meter steil af te lopen tot een diepte van ca. 40 meter.
De stenen kop van de golfbreker is uitbundig begroeid. Grote zeeanjelieren en in het voorjaar de vele hydroidpoliepen geven de steil aflopende helling kleur.

Vanaf de trap tot het einde van de golfbreker is de bodem een ondiepe zandvlakte die gedeeltelijk droogvalt bij laag water.
Op geringe diepte is de zandvlakte begroeid met Japans besseowier en zeesla.
Tussen de stenen en de oestergroepen die verspreid over de zandbodem liggen zijn vaak grote zeedonderpadden te vinden. Ook het botervisje voelt zich hier goed thuis.Op wat grotere diepte zijn hier ook veel steenbolken te zien.

De duikstek Irenehoeve is alleen geschikt om bij laag water te duiken. Bij hoog water neemt het zicht snel af en is de stroming erg sterk. Het beste zicht heb je bijeen  aflandige zuidoostenwind.
Ook ligt de duikplaats dicht bij een druk bevaren vaargeul, vrije opstijgingen zijn hier niet aan te bevelen, dus gewoon langs de boden omhoog komen.

Als er noordwesten wind sterker dan kracht 4 is, dan kun je beter ergens anders duiken.
Parkeren doe je in de berm van de weg.