Locatie:Inlaagweg, 4321 Kerkwerve, Nederland

FlauwersFlaauwers (Heerenkeet)
Boogerdweg, Kerkwerve

Niveau:                                         +/+
Diepte:                                         35 m
Afstand tot het water:            500 m
Afstand vanaf Eindhoven      148 Km

De duikplaats Flaauwers is verdeeld over een aantal duikstekken waarvan er een aantal alleen per boot zijn te bereiken of je moet wel heel erg moedige zijn en over een bijzonder goede conditie beschikken.
Je loopt als snel zo'n 2 tot 3 km met je duikspullen voordat je op de duikplek er bent aangekomen.

Als eerste hebben we de duikstek Flaauwers zelf of Heerenkeet zoals deze plek ook wel genoemd wordt,
Deze vind je op het Oostelijk havenhoofd, de andere duikstek is Flaauwers West op het westelijke havenhoofd en een stuk verder lopen. De afstand vanaf de parkeerplaats is al vlug 1 km.

Op welke van de plaatsen je duikt maakt niet veel uit, beide stekken op Flaauwers zijn namelijk erg gevarieerd.
Het beste kan je hier bij hoogwater een duik maken op het ondiepe gedeelte, maar je kan natuurlijk ook naar de uitgang van de vluchthaven lopen waar direct  het diepe gedeelte begint.
De vluchthaven bij Flaauwers wordt erg weinig gebruikt, toch blijft het oppassen en is het uiteraard altijd verboden om  dicht bij of in een haven te duiken.

Op de slikbodem kun je veel platvis vinden. Uiteraard is dat gebied ook uitermate geschikt voor slibanemonen.  Als je jezelf naar het diepere gedeelte laat afzakken zul je zien dat de steile stenenhelling rijk begroeid is met tubularia indevisa (voorjaar) en zeeanjelieren.
Vanaf het oostelijke gelegen havenhoofd kom je met een zuidelijke kompaskoers in een gat van 35 meter diep. Hier is op zich weinig tot niets te beleven, je passeert op de weg daar naar toe wel een aardig wrak van wat waarschijnlijk een soort werkschip is geweest. Dit wrak ligt tussen de 8 en 12 m. diepte en is vrijwel volledig begroeid met doorzichtige zakpijpen. Hiervoor hoef je dus niet echt diep te gaan.
Flaauwers