Locatie:Paviljoen De Langspier, Molenwijkseweg, Boxtel, Nederland

De Langspier BoxtelDe Langspier
Molenwijkseweg, Boxtel

Niveau:                                     -/-
Diepte                                     23 m
Afstand tot het water         100 m
Afstand vanaf Eindhoven   28 km

Duiken op deze duiklocatie is geschikt voor alle niveaus.

Recreatieplas de Langspier is een ideale duikstek met veel voorzieningen zoals, parkeerplaats dichtbij de waterkant, kleedcabines, transport karretjes, afspoel douches, een mooi paviljoen voor de after dive en kent vooral ook onder water een mooie flora en fauna. In de Langspier zit veel snoek, baars, zilt, karper en voorn. Bovendien is er een mooie begroeiing langs de oevers. Er zijn plaatsen waar het glanzige kranswier wel zo'n vier meter hoog is, het lijkt op een waar kelpwoud. Verder is er een onderwaterbeeldentuin, een zeecontainer, een oefenplatform, markering met boei voor het diepste punt op 23 meter, en een spoorweg route waarbij je allerlei spoorweg attributen aantreft onder water, zoals een echte spoorwegovergang kompleet met wachtende auto en locomotief! verder kan je zien hoe laat het is op de stationsklok.
In het zomerseizoen bedraagt de entree € 4,00 per persoon.

Duiken in het winterseizoen

In de maanden November tot en met April is er in de Langspier de mogelijkheid om op zondag te duiken van 10:00 uur tot 17:00 uur. Voor duikopleidingen is het in overleg ook mogelijk om op andere dagen te duiken.
In het winterseizoen bedraagt de entree € 3,00 per duiker.

Nachtduiken op woensdag en vrijdagavond

In de maanden Mei, Juni en Juli kan je iedere woensdagavond en vrijdagavond in de Lnagspier komen nacht duiken, dit kan vanaf 19.00 uur tot uiterlijk 22.30 uur.

Entree per duiker € 4,00