Locatie:Zuidweg 9, 4311 RG Bruinisse, Nederland

Broezel Broezel
Zuidweg, Bruinisse

Niveau:                                           +
Diepte:                                         15 m
Afstand tot het water:              50 m
Afstand vanaf Eindhoven     120 km

Broezel is en aardige duikplaats waar niet veel gedoken wordt in de buurt van Bruinisse.
Parkeren doe je bij Broezel langs de weg, maar er is weinig ruimte voor meerdere auto's, parkeer de auto's  achter elkaar zonder het overige verkeer te hinderen. Eigenlijk is Broezel een leuke duikplaats waar je meestal alleen met je buddy duikt.
Veel duikers kennen Broezel als duik plek (nog) niet waardoor het meestal erg rustig is. Toch is het zicht hier vaak erg goed en valt er veel te zien. Bovendien kun je in Broezel buiten de kentering duiken en hoef je niet ver te lopen naar de instapplaats. Een perfect alternatief voor het nabijgelegen Zoetersbout.

Loop via het klaphek naar de instapplaats en sluit het hek! Ga vervolgens via de zeer geleidelijk aflopende bodem het water in. Zwem lang uit om op diepte te komen, duik dan links (noordoostelijk) of rechtsom (zuidwestelijk). De route rechtsom biedt de meeste variatie. Kijk ook goed op de kale zandbodem om platvissen te spotten. Ze graven zich in de zandbodem in en verraden zich alleen als je dichtbij komt.

Je duikt hier over zandbodems en grote oesterbanken. De oesterbanken vormen een habitat voor klein leven zoals slakken en zeenaalden. Meer op diepte kom je wat meer variatie tegen, waaronder zeedonderpadden, kreeften, krabben, grondels, heremietkreeft,  platvis zoals schol, botjes, zakpijpen. en botervisjes.
Ook zie je wel eens een verloren Anemoon,en verder zeesla, wieren en Japanse Oesters
De meeste kans maak je op het begroeide deel van de dijk onder het wateroppervlak tot een diepte van ongeveer 10 meter.

LET OP!
Er is bij deze duikplek niet zoveel parkeerruimte. Let op dat je je auto niet voor een toegang van een van de weilanden parkeert.
Denk er wel om dat je het hek onderaan de trap weer sluit zodat de schapen niet kunnen ontsnappen.