iNFORMATIEAVOND

INFORMATIEAVOND SSI DUIKPROFESSIONAL
DIVEGUIDE, DIVEMASTER, DIVECON

Bezoek onze informatieavond voor de gecombineerde opleidingen SSI Dive Guide – Divemaster en Divecontrol Specialist opleiding van Duikles Eindhoven
Ben je tenminste rescue diver met een geldig React Right of DAN brevetten, boven de 18 en zit het in je om de vaardigheden en de passie van het duiken aan andere over te dragen?
Dan is deze cursus dé kans om hiermee te starten en deze bij Duikles Eindhoven te doen.
Is Duikles Eindhoven hiervoor het juiste adres, JA NATUURLIJK Duikcentrum Eindhoven is een Diamond Instructor Training Center onze opleidingen voldoen dus aan de hoogste standaards, maar zijn vooral gezellig, per slot van rekening is duiken serious Fun. Laat je op deze informatieavond overtuigen.

Op de informatieavond leggen wij je uit waarom we de opleiding splitsen in drie gescheiden modules die dan ook alle drie gescheiden gevolgd kunnen worden, wij bevelen echter de gehele combinatie aan.

Module 1 SSI Diveguide

dg Dit onderdeel van het programma is je eerste stap in de enerverende wereld van de professionele duikers.  Als een Diveguide wordt je gekwalificeerd om gebrevetteerde duikers te begeleiden op een verscheidenheid van duikavonturen.
Meestal zal dit in het buitenland zijn waar altijd veel vraag naar gekwalificeerde Diveguides is bij actieve SSI Dive Center, vaak werk je hier in teamverband samen met een actieve SSI Instructeur.
Maar ook in Nederland en bij Duikclub U-Dive een ander onderdeel van Duikcentrum Eindhoven is dit een nuttige module.
Je leert hoe je een uitstekende briefing kunt verzorgen, je leert controle te houden over een groep duikers, hoe je op gevaarlijke situaties kunt anticiperen en hoe je in verschillende situaties veilig, adequaat, en naar tevredenheid van de duikers die jij onder je hoede hebt, handelt.

De module SSI Dive Guide bestaat uit 4 theorielessen (incl. examen), 2 zwembadlessen, 2 buitenwaterlessen, en een aantal stageopdrachten.
Deelname aan deze gescheiden module kost: € 425,00

 

Module 2 Divemaster

DMDe module SSI Divemaster is het logische vervolg van de diveguide opleiding. De status Divemaster ontvang je als je de opleiding SSI Dive Guide combineert met de opleiding SSI Science of Diving.
De SSI Science of Diving opleiding is een zeer interessante volledig theoretische module, het praktische gedeelte heb je immers als diveguide al gedaan.
Tijdens de opleiding wordt dieper ingaan op de duikfysica (o.a.de gaswetten), de duikfysiologie (de effecten van druk op het menselijk lichaam), decompressietheorie, duikmateriaal en het onderwaterleven.
Na het succesvol afronden van deze module ben je goed in staat zijn om over al deze zaken een goede, duidelijk begrijpbare uitleg te geven. het “Boven de stof staan” is een belangrijk aspect van een duikleider, na het succesvol afronden van deze module kun je dit dan ook.

De module SSI Divemaster bestaat uit 4 theorielessen en 1 examenbijeenkomst.
Deelname aan deze aanvullende module kost: € 200.00

 

Module 3 SSI Dive Control Specialist (DiveCon)

Divecon spec Voor betrokken duikers die hun liefde voor recreatief scubaduiken willen doorgeven aan anderen is de cursus Dive Control Specialist een uitdagende maar vooral een voldoening schenkende ervaring die een nieuwe, waardevolle dimensie toevoegt aan jouw sport.
Tijdens de opleiding leer je hoe je volgens SSI de meest optimale theorieles en zwembadles verzorgt. Ook wordt stil gestaan bij jouw rol als assistent instructeur bij zowel een cursus in het zwembad of buitenwater.
Waarin een goed duikprofessional zich onderscheidt van een recreatieve duiker? En natuurlijk leer je over het systeem en de filosofie van de wereldwijd hardst groeiende en leidende duikorganisatie SSI.

Waar de cursus Open Water Diver de deur naar scubaduiken opende, zet de opleiding DiveCon de deur naar leiderschap wagenwijd open, hierdoor kan en zal de DiveCon op een geheel ander niveau van het duiken genieten, en door zijn kennis en vaardigheden het respect verdienen en ook krijgen van andere duikers.
De SSI Divecontrol specialist is namelijk zowel een Diveguide, Divemaster als een assistent instructeur wat is best een hele verantwoordelijkheid is.
Je maakt immers een belangrijke stap van recreatieve duiker naar SSI Dive Professional. Vandaar dat er verschillende essentiële, en ook wel diepgaande onderwerpen aan de orde komen, die SSI via een modulair systeem heeft opgezet.
De opleiding is ook een uitstekende achtergrond en opstap naar het instructeurschap de cursus Instructor Training van SSI,
Mocht je besluiten door te gaan naar het volgende niveau, SSI Instructeur, dan kun je gemakkelijk naar de SSI Instructor Training (ITC) opleiding van Duikles Eindhoven doorstromen.
De cursus DiveCon is zo opgezet dat door het handboek voor DiveCon te bestuderen, de kandidaat voor de General Diving Knowledge Review kan slagen die gedaan dient te worden voor toelating tot de Instructor Training Course (ITC)
Natuurlijk is het handboek een bijzonder goed bruikbaar naslagwerk tijdens de cursus Instructor Training.
Deze module bestaat uit 6 theorielessen (incl. examen), 3 zwembadlessen en een aantal stageopdrachten.
Deelname aan deze aanvullende module kost: € 350.00
Cursus pakket                                              € 185,00
Dive Professional Package                            €   48,40
Optionele plastic C-Card                               €   15.00

Er zijn wel wat toelatingsvereisten
Om aan deze opleiding te mogen deelnemen zul je moeten voldoen aan de volgende criteria:

Je bent minstens 18 jaar oud
Je hebt minimaal 75 gelogde duiken
Je bent in bezit van een Stress & Rescue Diver brevet
Je hebt een compleet Total Diving System.
Je hebt een geldig volledig React Right brevet, of
Je hebt een geldige DAN Basic Life Support Provider brevet (EHBO)
Je hebt een geldige medische verklaring, ondertekend door een arts.
Cursusprijs Divecontrol Specialst compleet € 975.00
Leden van U-Dive ontvangen maar liefst 20 % korting op de cursusprijs en betalen slechts € 780,00

Houd bovendien rekening met een betaling aan SSI voor registratiekosten en een jaarlijkse SSI Fee van EUR 105,90.
Planning:

Heb je nog twijfels? Wil je nog meer informatie over een van deze opleidingen? Of ben je gewoon nieuwsgierig wie deze super gave opleiding nog meer gaat doen?

Op 21 november om 10:00 uur houden we een informatiebijeenkomst waarin we verdere details van de opleiding en de planning presenteren.
Ook inventariseren we wie definitief aan welke opleiding meedoet, zodat wij de opleidingspakketten kunnen bestellen.

Kom dus gerust even langs, of als je verhinderd bent, maar toch wilt meedoen. Meld je dan even officieel aan via het inschrijf formulier

Datum: zaterdag 21 november
Tijd: 10.00 uur
Locatie: Duikcentrum Eindhoven

Planning en inschrijving

Gezien het grote aantal lessen, willen we snel van start, en wel in januari
De bedoeling is dat we:
de zwembad lessen op de vrijdagavonden gaan verzorgen van 20.45 – 22.30 uur in het Nationaal zwemcentrum de Tongelreep
De theorielessen op de zaterdagochtenden van 09:00 tot 12:00 uur bij Duikcentrum Eindhoven
De Buitenwaterlessen op de zondagochtenden zie hiervoor de duikagenda van duikclub U-Dive op onze website

Je instructeur is Hennie van Stekelenborg

Heb je interesse in deze leuke en leerzame opleiding en wil je de informatieavond bijwonen?
Dan horen we dit graag officieel via het inschrijfformulier
We kijken met belangstelling uit naar je deelname!

KLIK HIER VOOR HET DEELNAMEFORMULIER VOOR DE INFORMATIEAVOND