DIVE GUIDE

   Er is veel vraag naar mensen die een passie voor duiken
     hebben en deze passie ook met anderen willen delen. 

Dive Guide

Het is leuk om andere mensen te leren duiken.
Als SSI Dive Guide zet je een eerste stap om dat doel te bereiken: je mag gebrevetteerde duikers begeleiden en kunt hen inspireren. Je helpt hen om meer duikervaring op te doen. Maar door duiken te plannen en te leiden vergroot je ook je eigen kennis, verbeter je je vaardigheden en krijg je meer ervaring.

Sinds 1970 is SSI toonaangevend als het gaat om beroepsopleidingen. Via de opleiding SSI Dive Guide zet je de eerste stap op de duikleider ladder van SSI, maar zonder dat je er direct de verantwoordelijkheid en verplichtingen van een gebrevetteerde SSI Open Water Instructor bij krijgt. Als je de status van SSI Dive Professional ambieert, is dit het begin. Tijdens het SSI Dive Guide-programma word je opgeleid tot een goede, veelzijdige duikleider die breed inzetbaar is. Het programma bestaat uit modules. Je hebt drie mogelijkheden: je wordt SSI Dive Guide en gaat aan het werk als een professionele duikgids, of je upgradet je status naar SSI Divemaster
door de SSI specialty Science of Diving te volgen. Tijdens deze specialty wordt er niet gedoken. De natuurkundige en fysiologische aspecten van het duiken en de decompressietheorie worden behandeld en er wordt dieper ingegaan op de werking van duikapparatuur en op de onderwaterwereld. Het is bovendien een voortreffelijke voorbereiding op de derde optie: SSI Dive Control Specialist.

Enthousiaste duikers die hun passie voor recreatief duiken graag op anderen willen overbrengen, vinden het programma SSI Dive Guide echt de moeite waard. Het voegt een nieuwe dimensie toe aan hun duikavonturen. Vergelijk het maar met de cursus SSI Open Water Diver. Dat was je eerste stap om
duiker te worden. Het programma SSI Dive Guide opent de deur naar leiderschap: je gaat op een heel ander niveau duiken en wordt door andere duikers gerespecteerd om wat je doet.

Dive Guide

We hopen dat het programma aan je verwachtingen voldoet, en dat dit het begin is van een heel nieuwe fase in je duikleven. Doe je best om de kwaliteit van Scuba Schools International wereldwijd en van andere SSI Dive Guides hoog te houden.

WAT MAG JE ALS DIVE GUIDE?
-     Op boten en in resorts werken
-     Mensen meenemen tijdens een duik,
-     duiktrips leiden en gebrevetteerde duikers gidsen
-     Het SSI-programma Snorkelen verzorgen
-     Je mag brevetten SSI Snorkel Diver afgeven zodra ook de SSI-module Snorkel Instructeur is afgerond
-     Je mag, na aanvullende opleiding, lesgeven aan SSI Scuba Rangers (duikprogramma voor kinderen
      tussen 8 en 10 jaar)

Alle opleidingsprogramma’s van SSI, op welk niveau dan ook, zijn gebaseerd op onze eigen trainingsmethode, de SSI Diver Diamond. De opleidingen voor Dive Professionals vormen daarop geen uitzondering. Om een goede duikleider te worden die weet waar hij mee bezig is, zijn vier ingrediënten nodig:

 

DE JUISTE KENNIS
Het SSI Dive Guide-progamma helpt je om de specifieke kennis op te doen die je nodig hebt om duikers tijdens trips en onder water te begeleiden.

 

DE JUISTE VAARDIGHEDEN
Tijdens de opleiding SSI Dive Guide verbeter je je vaardigheden: je bent niet langer alleen duiker, je leert hoe je op een hele groep duikers let.

 

DE JUISTE UITRUSTING
Op dit niveau krijgt het woord uitrusting een heel nieuwe betekenis. Je leert waarom je een specifiek Total Diving System nodig hebt: het uniform van het SSI Dive Center. Voor deze en alle volgende opleidingen op het niveau van duikleider heb je mogelijk ook extra en specifieke materialen nodig.

 

DE JUISTE ERVARING
Kennis, vaardigheden en uitrusting zijn nog maar het begin. De enige manier om ervaring op te doen is dat je duikers begeleidt en gidst

Dive Guide

Dive Guide

 

DG

 

informatieKosten                                       - € 425,00 (excl.SSI lidmaatschap € 65,00 )
                                                      Optioneel C-Carrd € 15,00
Vereisten                                   - Minimum leeftijd18 jaar
                                                    - beschikken over een goede gezondheid.
                                                    - In de voorgaande twaalf maanden medisch goedgekeurd voor
                                                      de duiksport                      -                    
                                                    - Gebrevetteerd als SSI Master Diver of  gelijkwaardig niveau
                                                    - Minimaal 40 buiten duiken gelogd met een totale duiktijd van
                                                      ten minste 25 uur.
                                                    - Aantoonbare ervaring in de volgende speialty programma's
                                                      Navigatiie, Nacht Duiken, Diep Duiken en Boot Duiken

Aantal theorielessen               6
Aantal zwembadlessen          2
Aantal buitenwaterlessen      4

De kandidaat dient te beschikken oven een volwaardig Total Diving Systeem