DUIKAGENDA U-DIVE

Schrijf je tijdig in voor de duik via de app.   
 Dan weet iedereen wie er komt.
Tijdig inschrijven is voor duiken op Zondag voor Vrijdag 19:00 uur
Voor andere evenementen als bij het evenement aangegeven.

< 2022 >
Juni

Kasteelse Bossen
Tienrayseweg 2, 5961 NL Horst

Niveau:                                     -/-
Diepte                                    15 m
Afstand tot het water             50 m
Afstand vanaf Eindhoven      61 km

Een eenvoudige duikplaats met veel vis en objecten. Het zicht is hier erg wisselend.
Het beste duik je hier in het voorjaar of in de winter. Je kunt dicht bij de instap parkeren.
De Kasteelse Bossen zijn vooral geliefd om nacht duiken te maken, dan  is het zicht vrijwel altijd goed en zie je nog veel meer leven. Zoek eens naar de steur of duik langs de boomstronken, de buizen, de wrakjes of het kunstrif. De objecten in de Kasteelse Bossen wordt onderhouden door OSV Quintus, met toestemming van de gemeente Horst aan de Maas.

Het beste ga te water via het dagstrand. Vervolgens kun je in ongeveer 70 minuten de gehele plas rond duiken. Wel een beetje door zwemmen en denk aan je lucht management. Duik altijd rond de 5 meter zodat je alle objecten te kunnen zien. Je komt onder meer twee wrakjes, een buis, een betonnen rif, een beeld van Neptunes, een kunstwerk van duikflessen en enkele grote boomstronken tegen. Hier zit meestal wel wat vis omheen.

Het leven dat je hier aantreft zijn snoek, baars, karper, voorn en stekelbaars, modderkruiper, paling, rivierkreeft, snoekbaars, steur, voorn

Ga, als het druk is aan het dagstrand, te water bij instap 2 aan de Kasteellaan

Parkeer bij zomers weer bij instap 2 in verband met drukte bij het dagstrand.

Er is hier een hengelsport vereniging actief. De vissers staan meestal aan de noordkant. Overleg voordat je gaat duiken of kies voor een andere instap. Noordoostelijk ligt een tweede plas, dit is een visvijver waar duiken niet is toegestaan.

 

 

Kraaijenbergse Plas
Havenlaan Katwijk/Linden

Niveau:                                     -/-
Diepte                                   30 m
Afstand tot het water         50 m
Afstand vanaf Eindhoven  58 km

Duiken in de Kraaijenbergse plas (Plas nummer 9) is een waar genoegen. Meestal heb je er erg goed zicht soms tot wel 10 meter. Deze gevarieerde duik stek is voor bijna iedere duiker, begiiner tot gevorderde, makkelijk  toegankelijk.

De open verbinding van de Kraaijenbergse Plas met de Maas zorgt voor een grote verscheidenheid aan vis zoals Paling, Snoek, Snoekbaars, Voorn en Rivierkreeft te zien is. De begroeiing en diverse onder water geplaatste objecten waaronder een duik platform op ca. 10 meter maakt de plas interessant genoeg voor een leuke ontspannen duik. De stek voelt erg veilig en open aan en heeft een zeer geleidelijk aflopende bodem. Duik je rechts om kom je wel een uiloper van de wal tegen die erg ver de plas inloopt. Dit maakt het navigeren wel erg interessant en uitdagend.

Anders dan bij veel andere plassen is aan de oevers van de Kraaijenbergse Plas niet zoveel te zien wegens het ondiepe gedeelte voor de zwemmers en dagrecreanten. Wat verder dan de afscheidingslijn kom je al vlug veel begroeiing tegen waar je al gauw wat Baars en snoek tegen kunt komen.
Je duikt hier het mooist tussen de vier en acht meter. Vis spot je met meest bij de begroeiing en in en om de objecten.
Om in de Kraaijenbergse Plas de grootste diepte te bereiken moet je wel heel erg ver uitzwemmen, eigenlijk is deze alleen te bereiken met een boot of onderwater scooter.

Het is een absolute aanrader om in de Kraaijenbergse plas eens een Nachtduik te maken

Wegens de drukke scheepvaart is het aangeraden om gebruik te maken van een deco-boei, zeker als je een opstijging vanuit wat grotere diepte maakt.

Er is parkeergelegenheid dicht tegen het water, en in de zomer Toilet faciliteiten.

Tijningen plas
Wielkamp,  Zaltbommel

Diepte:                            20 m
Moeilijkheidsgraad:       -/-
Afstand tot water:        50 m

De Tijningen plas heeft zoals vele andere zandafgravingen een hard lemen bodem met daar bovenop een laag sediment. Interessante kleipilaren en grote blokken leem zijn te vinden op diverse plekken in de plas. Deze vind je vooral aan de overzijde van de instap plaats.
Op 3 meter diepte is in de Tijningen Plas een duikplatform geplaatst  het platform is met wat navigatie expertise gemakkelijk te bereiken. Vanaf de vuilnisbak aan de kant van de parkeerplaats ligt het platform op 180 graden..
Er liggen meerdere platformen in de plas op resp. 8 en 18 meter. Wel wat zwemmen want je moet zowat naar de overzijde toe.  De Tijningen plas is ongeveer 22 meter diep. De begroeiing langs en in de plas bestaat uit riet en waterpest, waarin zich vaak snoek, baars, karper en voorn verbergen

Heb je een niet al te hoog luchtverbruik is het goed mogelijk de hele plas rond te gaan.
Je moet ehter wel wat opletten zodat je op de korte (kopse) kant niet de overloop sloot induikt.
Met het slechte zicht dat je daar treft zal de kans niet erg groot zijn dat je deze fout zult maken.

Vanaf de verharde parkeerplaats met ca 10 plaatsen steek je de sloot over en kunt vrijwel direct te water gaan. Een eenvoudigere manier is om het pad links te volgen (onder de bomen door) naar het strandje en daar een stuk gemakkelijker te water gaan.
De plas is omgeven door een brede rietkraag en met hier en daar een verstopte visser. Maak vooraf een praatje met de vissers. Dit kweekt begrip en levert tevens handige informatie op waar de lijnen uitliggen en op welke diepte!

LET OP !

Duik je er op zondag houdt dan rekening met wat drukte van kerkgangers..
Er wordt ook veel gewandeld en gejogged dus let een beetje op met omkleden.
Je bevind je in een woonwijk

Zon Jun 2 6

De Groote Wielen

DE GROOTE WIELEN
Rosmalensedijk
Rosmalen

 

Niveau                                 :       -/-
Diepte                                  :  +/-  18 m
Afstand tot het Water       :  +/-  25 m
Afstand vanaf Eindhoven :  +/- 45 Km

De duikplaats Groote Wielen is een relatief jonge plas ontstaan door de bouw van de gelijknamige wijk. Het zand is gebruikt voor de ophoging van het terrein.
Het is een hele makkelijke toegankelijke duikstek geschikt voor ieder niveau duiker.
Je kunt er op enkele tientallen meters van het water parkeren, en via weerszijde van het strand te water gaan, je moet wel redelijk ver lopen voordat je at diepte bereikt. Doe voorzichtig de bodem gaat plotseling vrij stijl naar een meter of 8

Onderwater vind je een zandbodem met hier en daar een eenzame leemblok, aan de oever vind je de in opkomst zijnde groenzone en mossel koloniën. Omdat het een jonge plas is is de bodem nog vrij rul, hoewel het zich meestal erg goed is kan door slecht trimmen al snel een verminderd zicht ontstaan, Dus aandacht aan je trim besteden is hier noodzakelijk. Je kunt eenvoudig naar de overkant die iets meer te bieden heeft, en zeker een aanrader is voor een nachtduik.
Het leven onderwater bestaat uit snoek, snoekbaars, baarzen, voorns, brasems, blieken, rivierkreeftjes en paling.

LET OP !

In de zomerperiode en bij goed weer kan het hier redelijk druk zijn er word hier veel gezwommen, gezeild en gesurft kijk daarom vooral in de zomer uit met duiken. neem een duik- of oppervlakteboei mee.Je moet goed uit kunnen trimmen en bij het te water gaan de bodem gaat plotseling vrij stijl omlaag