29-08-21 09:00 - 12:00

Slijk EwijkStrandpark Slijk-Ewijk,
Valburgsestraat, Slijk-Ewijk

Niveau:                                      -/-
Diepte                                     35 m
Afstand tot het water           50 m
Afstand vanaf Eindhoven    78 km

Bij Strandpark Slijk-Ewijk ligt een erg mooie plas een gelijke naam en met veel parkeerruimte direct aan de waterkant. Slijk Ewijk is ideaal voor dagjesmensen, zeker wanneer het mooi weer is, er zijn diverse strand attributen geplaatst. Naast dit is Slijk Ewijk ook ideaal voor duikers, die kunnen hier mooie kant duiken maken.

Slijk Ewijk is een aardige duik locatie met vaak erg goed zicht, een weelderige begroeiing en veel vis. De langzaam aflopende bodem bestaat uit licht zand, afgewisseld met donkere leem formaties. Dit wekt de illusie dat je over een maanlandschap duikt. Westelijk van de instapplaats liggen diverse wanden waar je palingen en zoetwaterkreeftjes kunt spotten.

Het zicht onderwater in Slijk Ewijk varieert over het algemeen tussen de 2 en 10 meter. Je kunt hier vooral veel grote snoeken vinden op een meter of vijf/zes, zoetwaterkreeftjes, paling en enorme scholen kleinere visjes. De plas is maximaal 35 meter diep, deze diepte vind je  het makkelijks via de eerste instap plaats. Wanneer je richting het westen duikt en de kant aan je rechterhand houdt, kom je de afgravingen tegen. Hier zit meestal ook veel leven zoals eerder genoemd.

Nacht duiken in Slijk Ewijk is echt iets bijzonders. Je ziet soms honderden baarzen, slapend op de bodem, en jagende snoeken (tot ca 1 meter lengte)

Verder zijn er bij Slijk Ewijk voldoende overige recreatiemogelijkheden voor een leuke dag met het hele gezin.

Vlak voor de instapplaats is het lang ondiep. Je kunt hier aardig snorkelen, het zicht is goed en het wemelt hier soms van de kleine visjes. Je kunt ook aan de zuidwestkant van Slijk Ewijk duiken.

De entree voor de parkeerplaats bij Slijk Ewijk bedraagt € 5.00
Je kan tot 22.00 uur de parkeerplaats op en wanneer je voor deze tijd op de parkeerplaats bent, dan kan je er altijd uit (handig voor een nacht- of schemerduik).