21-10-20 20:00 - 21:00
Meerse Plas, Den Dungen
Address: Meersestraat 1, 5275 GZ Den Dungen, Nederland

Meerse PlasMeerse Plas
Meersestraat, Den Dungen

Niveau:                                     -/-
Diepte:                                    18 m
Afstand tot het water:         10 m
Afstand vanaf Eindhoven   32 km

De Meerse Plas, ook wel het Dungens gat genoemd is een geschikte duik plaats voor alle niveau duikers. De plas staat vooral bekend om de opnamen van New Kids, en zijn vele wrakken van roei- en vissersbootjes. Met onder water een totaal van twaalf wrakken is dit natuurlijk het wrakkenstekje bij uitstek.
De meeste wrakken vind links van, en tegenover de instap plaats aan de zuidoost oever. (dit is de Dungense kant van de Meerse Plas)
Je vind hier een aantal stalen wrakjes die nog vrijwel helemaal in tact zijn, en een paar houten wrakken welke vaak half vergaan. De houten wrakken zijn in het algemeen erg moeilijk te vinden omdat ze veel al onder het zand verscholen liggen.

De Bodem is tot op een diepte van ca 7 meter weelderig begroeid met diverse wier soorten.Dieper duiken heeft weinig zin het zand op 18 meter ziet er hetzelfde uit als dat op 10 meter.
In de meeste gevallen zul je in het begroeide gedeelte wel wat leven tegenkomen.  Wil je echter veel leven tegenkomen is een nacht duik een aanrader, je spot palingen, karpers, snoekbaarzen en grote snoeken.

In het algemeen kun je hier eenvoudig parkeren en vlak voor de parkeer plaats kun je het water in. Duik langs de overvloedig begroeide oevers en de veen wanden om vis te spotten.
Loop je het paadje uit kun je ook de andere korte zijde met een duikje vereren
Je kunt ook bij het strandje te water gaan, je moet dan wel iets verder het water inlopen en uitzwemmen. Je kunt dan echter wel de andere oever eens beduiken.

Waarschuwingen

De Meerse plas is van origine een vis plas, overleg altijd met de vissers ter plaatse, we hebben de ervaring dat sommige vissers wel heel erg agressief kunnen worden!

De Meerse Plas een een afgelegen plek, wil je een nacht duik maken neem dan voldoende voorzorgen met betrekking tot je auto en andere zaken.