05-06-22 09:00 - 12:00

Kasteelse Bossen
Tienrayseweg 2, 5961 NL Horst

Niveau:                                     -/-
Diepte                                    15 m
Afstand tot het water             50 m
Afstand vanaf Eindhoven      61 km

Een eenvoudige duikplaats met veel vis en objecten. Het zicht is hier erg wisselend.
Het beste duik je hier in het voorjaar of in de winter. Je kunt dicht bij de instap parkeren.
De Kasteelse Bossen zijn vooral geliefd om nacht duiken te maken, dan  is het zicht vrijwel altijd goed en zie je nog veel meer leven. Zoek eens naar de steur of duik langs de boomstronken, de buizen, de wrakjes of het kunstrif. De objecten in de Kasteelse Bossen wordt onderhouden door OSV Quintus, met toestemming van de gemeente Horst aan de Maas.

Het beste ga te water via het dagstrand. Vervolgens kun je in ongeveer 70 minuten de gehele plas rond duiken. Wel een beetje door zwemmen en denk aan je lucht management. Duik altijd rond de 5 meter zodat je alle objecten te kunnen zien. Je komt onder meer twee wrakjes, een buis, een betonnen rif, een beeld van Neptunes, een kunstwerk van duikflessen en enkele grote boomstronken tegen. Hier zit meestal wel wat vis omheen.

Het leven dat je hier aantreft zijn snoek, baars, karper, voorn en stekelbaars, modderkruiper, paling, rivierkreeft, snoekbaars, steur, voorn

Ga, als het druk is aan het dagstrand, te water bij instap 2 aan de Kasteellaan

Parkeer bij zomers weer bij instap 2 in verband met drukte bij het dagstrand.

Er is hier een hengelsport vereniging actief. De vissers staan meestal aan de noordkant. Overleg voordat je gaat duiken of kies voor een andere instap. Noordoostelijk ligt een tweede plas, dit is een visvijver waar duiken niet is toegestaan.