13-10-19 09:00 - 12:00

Geffense PlasGeffense Plas,
Gielekespad, 10 Oss

Niveau:                                      -/-
Diepte                                     18 m
Afstand tot het water         100 m
Afstand vanaf Eindhoven    50 Km

De Geffense Plas is een eenvoudige maar erg leuke duik plaats met meestal redelijk goed zicht. Bijzonder op de Geffense Plas is de prime visstand. Er leven hier grote karpers, snoeken, steuren en een enorme meerval. De mooiste route voert je rechtsaf (zuidwestelijk) naar een aantal boomstronken. Ook de linker kant is leuk, hier spot je veel vissen tussen het groen. De gewelfde bodem kan je wat verwarren bij het terug zwemmen naar de oever. Het lijkt dat het ondiepe stuk helemaal doorloopt naar de kant.
Dit is echter niet zo, na een paar meter wordt je verrast doordat je weer in een wat dieper deel terecht komt. Je gaat hier zo weer kopje onder.
Het is aan te bevelen dat je gewoon even door zwemt naar de lijn die het zwem gedeelte aangeeft.

Heb je een geode conditie en ben je niet bang om wat verder te lopen, kun je ook voorbij het huisje van de reddingsbrigade te water gaan. Zwem dan in de richting de bossen (rechts af), je komt dan een weer heel ander onder water leven tegen.
Na de duik kun je bij Perry van een heerlijk bakje koffie genieten.

Let op:

 Om te mogen duiken in de Geffense Plas moet je € 2,50 entree betalen bij de ingang of in het paviljoen.
1 keer per maand is er een carboot sale wat betekend dat parkeren welhaast onmogelijk is.

Ga je bij duikvereniging de Waterman Duiken (eerst even aanmelden) tref je veel objecten aan die het duiken alleen maar aantrekkelijker maken. Je kunt op hun terrein parkeren en je lekker warm binnen omkleden en een lekker warme douche nemen, waarna je een heerlijk bakje koffie(of natuurlijk wat anders) kunt nuttigen in het sfeervolle clubhuis.