Geersteeg Kerkdriel

03-07-22 09:00 - 04-07-22 12:00

De ZandmerenDe Zandmeren Geersteeg, Kerkdriel

De Zandmeren zijn geschikt voor duikers van elk niveau. De plas is ca 38 meter diep.

Niveau                          :    -/-
Diepte                           :  38 m
Afstand tot het water :    1 m

De Zandmeren is een zandafgraving in open verbinding met de Maas. Je hebt het hele jaar goed zicht, tot wel tien meter. De mooiste duiken maak je tussen drie en zeven meter. Je komt hier veel paling, baars, snoekbaars, zoetwaterkreeft, wolhandkrab, Roodblei, snoek,  rivierdonderpadden en als je geluk hebt meerval tegen.

Als je vanaf de parkeerplaats naar het water loopt, kun je links bij het bosje en de dode boomstam het water in. Het mooiste is het om linksaf te gaan richting de haven. De bodem begint vlak, volledig begroeid met mosselen en groen. Daarna gaat dit over in betonblokken (pas op de uitstekende delen!) ook volledig begroeid met mosselen. Als je bij het volgende vlakke stuk komt, ben je bijna in de haven, waar je officieel niet mag duiken. Ook kom je onderwater een begroeide tuinstoel, brommer en hobbelpaard tegen.

De Zandmeren is een zandafgraving in open verbinding met de Maas. Je hebt het hele jaar goed zicht, tot wel tien meter. De mooiste duiken maak je tussen drie en zeven meter. Je komt hier veel paling, baars, snoekbaars, zoetwaterkreeft, wolhandkrab en rivierdonderpadden tegen.

Het is in de Zandmeren ook mogelijk om bij de Haven te duiken.

Er is hier wat meer parkeergelegenheid wat ook betekend dat het hier wat drukker is als op de relatief kleine duikplaats aan de dijk.
Je vind hier in grote lijnen het zelfde onderwater gebeuren als aan de Hoenzadrielse dijk.
Misschien wat meer vis omdat je wat dichter bij de Maas aan het duiken bent.
Wel vind je bij goed weer hier wat meer zwemmers en andere watersporters zoals cursitsten van de zeilschool. Naar verluidt zou hier een grote meerval gespot zijn, echter geen garantie dat je hem ziet.