10-07-15 09:00 - 11:48
De Beldert, Zoelen
Address: De Beldert, Zoelense Zandweg, Zoelen, Nederland

De BeldertDe Beldert,
Zoelense Zandweg 1,  4011 LW Zoelen

 

Moeilijkheidsgraad                –
Diepte                                   25 m
Afstand naar het water:     50 m
Afstand vanaf Eindhoven  80 km

De beldert is een plas waar iedere duiker aan zijn of haar trekken komt, de beginneling zowel als de zg. Tech Duikers. Ook is  het bij de Beldert eenvoudig te water gaan vanaf de steiger.
Vandaar uit kun je dan door zwemmen tot aan het onderwaterparcours om bij de verschillende objecten die er onderwater geplaatst zijn uit te komen.

De bodem in de Belderd is aan de kanten afwisselend van zand tot begroeid en hier en daar zijn er zelfs erg mooie kleiwanden. Vanaf 10 meter diepte stuift de bodem erg snel op,

Het zicht is bijna altijd prima tenzij het erg druk is met vooral de z.g. “technische duikers” die vaak met hun bail-out cilinders over de grond slepen.
Bij regen en harde wind is het zicht heel snel bijzonder slecht en hoef je er echt niet heen!

Er is een ruime parkeergelegenheid op ca 50 meter van het water, deze is meestal wel erg snel vol, dus op tijd aanwezig zijn is hier het devies. Er zijn toiletten aanwezig en het is mogelijk je flessen te vullen.

Als je een klein beetje oplet kun je in de Beldert (grote) snoeken, baarzen, modderkruipers, karpers,  slakken, zoetwaterkreeft, paling en rietvoorn tegenkomen
Onderwater liggen diverse grote objecten, waaronder een kotter, een compleet opgetuigde zeilboot en de neus van een Boeing 747 en op verschillende dieptes  opleidingsplateaus.

Je dient wel een kleine entree van € 2,50 te betalen om te mogen duiken.