13-08-17 09:00 - 24-12-17 12:00
Boomgaardplas .
Address: Lingesteeg 12, 4016 CW Kapel Avezaath Buren, Nederland

Boomgaard plasBoomgaard Plas,
Lingesteeg 12,  Kapel-Avezaath.


Niveau:                                     -/-
Diepte                                    15 m
Afstand tot het water          20 m
Afstand vanaf Eindhoven   75 Km

 De Boomgaard plas is geschikt voor alle niveaus duikers. Het is een niet al te grote plas, die ook nog eens opgedeeld is in twee delen door middel van een touw. Dit touw kun je ook gebruiken om naar de overzijde te zwemmen en daar je duik maken. Wegens het donkere karakter van deze plas is het zeker voor onervaren duikers niet aan te raden de tour naar de overzijde onder water te maken. Je kunt nogal wat rotzooi tegen komen. Dus pas goed op als je dit van plan bent.
Vanaf de steiger naast de duikschool en wat verderop tegenover de ingang van de camping kun je makkelijk in en uit het water gaan.
Voor je gaat duiken dien je dit wel eerst even te melden bij de beheerder.

Let op:
in de Boomgaard plas is flink wat puin gestort, pas op voor uitstekende delen!
Let ook goed op de vele vissers die zich hier meestal bevinden.
Het zicht is tot 10 meter meestal uitstekend, daarna wordt het erg donker.

Je komt in de Boomgaard Plas onder meer baars, snoekbaars, paling, snoek, pos, brasem, blankvoorn, rietvoorn, zeelt en verschillende soorten karpers tegen.
Verder zijn er ook zoetwaterkreeftjes en poliepen waargenomen. De flora bestaat vooral uit kranswier, fonteinkruid en waterpest waar zich meestal de vissen zich in verschuilen.

De noordzijde van de Boomgaard plas bestaat merendeels uit puin, waar in de loop van de jaren een mooi onderwaterlandschap uit is ontstaan. Langs deze zijde vind je ook de grootste snoeken.
Pas wel op voor uit het beton stekende stukken ijzer, je kunt jezelf hier lelijk aan stoten of je duikuitrusting beschadigen.
De bodem van de rest van de Boomgaard plas bestaat voornamelijk uit klei en zand.